2011. szeptember 13., kedd

Sportpolitika: az ellenzéki frakcióvezető szerint a huligán nem bűnöző

Az LMP szerint a sporthuliganizmus elleni törvény indokolatlan módon kriminalizálja a szurkolókat, ezért az ellenzéki párt megfontolja, hogy a jogszabály ügyében az Alkotmánybírósághoz forduljon. Schiffer András frakcióvezető ezt keddi budapesti sajtótájékoztatóján jelentette ki, leszögezve: „a huligán nem bűnöző”.

Schiffer András, aki közvetlenül a sajtótájékoztató előtt a Magyar Labdarúgó-szövetség szurkolói irodájának képviselőivel egyeztetett, felhívta a figyelmet arra, hogy a tervek szerint jövőre egymilliárd forintot költenek el beléptető rendszerekre, a stadionok biztonsági berendezéseire, anélkül, hogy az ügyben bármilyen hatástanulmányt nyilvánosságra hoztak volna. Tíz évvel ezelőtt láttuk azt, hogy milyen, ha hatástanulmány nélkül költenek el közpénzeket beléptető rendszerre – mondta.

A szurkolók képviselői beszámoltak arról, hogy rengeteg rendőri atrocitás éri őket – közölte Schiffer András. Ennek kapcsán elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy egy stadionban megtorolják a politikai véleménynyilvánítást.

Schiffer András szerint „az utóbbi hetekben kifejezetten utazik arra a rendőrség, hogy eseteket produkáljon, s utólag alátámassza ennek a teljesen indokolatlan törvénynek az indokoltságát”.

Megismételte korábbi aggályaikat, amelyek szerint adatvédelmi problémákat vethet fel a szurkolói kártya majdani bevezetése. Külön kiemelte, hogy a mérkőzéseken az őrző-védő cégek közhatalmi jogosítványokat kapnak, miközben a rendőrség pénzt kér bizonyos meccsek biztosításáért.

Schiffer András elmondta, arra kérte a szurkolói csoportok képviselőit, folyamatosan tájékoztassák a képviselőket arról, milyen anomáliákat okozott a javaslat. Úgy fogalmazott, a szurkolók kriminalizálása tovább csökkenti majd a mérkőzések látogatottságát.

Reményét fejezte ki, hogy a kormányzat nyitott lesz majd arra, hogy a tapasztalatok alapján módosítsák a törvényt.

forrás: http://www.fradimob.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése