2011. szeptember 21., szerda

"Éljen a sport törvény"!

ETO-Fradi: 3 évet is kaphat a pályára futó drukker

Rendőrségi beszámoló szerint a győri kapitányság rendbontás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, míg az ETO sportszervezet egy időre eltiltja a mérkőzések látogatásától azt a férfit, aki vasárnap este az ETO-FTC mérkőzés befejezését követően a győzelmet ünnepelve futott be a pályára.

- pepsifoci.hu - A 21 éves szurkoló Hollandiából utazott haza a szeptember 18-i rangadóra, s a hazai csapat győzelmének örömében a mérkőzés lefújását követő pár perc elteltével átugorva a palánkot, befutott a futballpályára.

Elmondása szerint csak pólót szeretett volna kérni a csapattagoktól. A biztonsági szolgálat emberei rövid időn belül elfogták, majd testi kényszer alkalmazásával a pályáról levezették, majd átadták a biztosítást végző rendőröknek - írja a police.hu.

"A sportrendezvények rendjének megerősítése érdekében 2011. szeptember elsejétől a Büntető Törvénykönyv módosításra került. Ennek alapján, ha valaki a sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy e területre bármit bedob, akkor bűncselekményt követ el, amely alapesetben két évig, súlyosabb esetben akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő" - olvasható a rendőrségi portálon.

forrás: http://pepsifoci.hu/

Megérdemli???????????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése