2011. szeptember 18., vasárnap

Kedves magyar futballszurkoló!

Ha esetleg értetlenkedne, megnyugtatjuk: a hiba nem az ön készülékében van.
Valószínűleg nincs olyan drukker, aki ne találná felháborítóan magasnak az októberi, finnek elleni selejtezőmérkőzés jegyárait.Voltak ugye a „szokásos” 3000 forintos tikettek – bár jóval kisebb számban, mint ahogyan az eddig megszokott volt a Puskásban rendezett meccseken – , de ezek valóban már csak voltak, mivel nagyjából a nyitástól számított másfél órán belül gazdára talált az összes ilyen árkategóriájú biléta. Aki nincs a „szerencsés nyertesek” sorában, azok mostantól kezdve kedvükre válogathatnak az átlagosan 10 ezer forintba kerülő belépők között.
Rendben van, értjük mi, mostanában tényleg egyre jobban muzsikál a válogatott.
Ám, ha ennyi pénzért élőben megtekinthető Paul McCartney vagy Madonna is, akkor azt hiszem nem kétséges, hogy a zsebpénzét összekuporgató fiatal a beatlegendát fogja választani.
Mert hiába egyre erősebb és jobb ez a mi nemzeti tizenegyünk, világszínvonalúnak azért – az említett két előadóval ellentétben – még nem nevezhető. Így az Egervári-legénység megtekintésére alighanem marad valamelyik szimpatikus vendéglátóipari egység.
Azt azonban nehezen tudom elképzelni, hogy a magas jegyárak mögött a kocsmaszövetség lobbija állna.
Vannak persze „kedvezmények” is:
„Az “F” szektorba a család férfi tagjának jegyára 10 000 forint. A feleség itt is ingyen kap jegyet, míg a 14. életévüket be nem töltött gyerekek egyenként 4000 forintért nézhetik meg a mérkőzést.”
Ehhez a felettébb családbarát konstrukcióhoz nehéz hozzáfűzni bármit is…
A történet felettébb érdekes, vagy inkább érdek-es.
Ezek után sokakban megfogalmazódhat a kérdés, hogy ki és miért nem szeretné, hogy telt ház legyen a Puskás Ferenc Stadion elviekben utolsó labdarúgó-mérkőzésén.
Ilyen szürreális jegyárak mellett nehezen valószínűsíthető, hogy megtelnek majd a lelátók, pedig – vélhetően búcsúzóul – ennyit igazán megérdemelne ez a legendás aréna.
(tn)

forrás: http://ultrasliberi.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése