2016. március 29., kedd

Tisztelt Kósa Lajos Úr!

Elnézést kérünk, amiért levelünkben olykor túl nyersen fogalmazunk, de a jelen helyzetben már nagyon nehéz visszafogottan írni a helyzetről, és a levél stílusa hűen tükrözi, hogy mennyire elegünk van az egész színjátékból!

Ezen levelet támogató szervezett szurkolói csoportok közös kérését fogalmazzuk meg, amikor azt kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten minden fórumon vessék be lobbi erejüket, és segítsenek abban, hogy a hazai lelátók újra elkezdjenek megtelni nézőkkel! Ez nem fog egyik pillanatról a másikra megtörténni, mert sok ezer szurkolónak sokféle problémája van, amik közül mi most csak az egyikre szeretnénk megoldást találni, mert az egy egyszerű törvénymódosítással megoldható, ha van rá szándék!
Levelünknek 3 apropója van:
-          Csepelen egy NB3-as mérkőzésen 10.000-nél többen voltak, ahányan sok esetben 5 NB1-es meccsen összesen sincsenek. A mérkőzésen nem volt előírva a névre szóló jegyértékesítés, sem „buszoztatás”, semmi, ami a szurkolók bejutását körülményesebbé tenné, és mindezek ellenére balhémentes volt, ahogy a Csepel ügyvezetője fogalmazott, erre lenne szüksége a focinak és a családoknak.
-          A Ferencváros elnöke tegnap felfüggesztette a Fradi mérkőzéseiről kizárt szurkolóik büntetését. Az ORFK 2015 áprilisában arról adott írásos tájékoztatást, hogy a Sportrendészeti Nyilvántartásban országosan mindössze 16 fő volt a meccsek megtekintésétől el- illetve a stadionokból kitiltva. Ez a szám azóta – a sporttörvény hatálya alá tartozó NB1-ben - 3 ferencvárosi szurkolóval bővült, de NB3-ba sorolt csapatok szurkolóival csökkent. Nem kell nagy matektudás ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy a stadionokban nem kívánatos szurkolók távoltartására kitalált regisztrációnak így most már végleg semmi értelme, és teljesen aránytalan, hogy országosan néhány fő miatt több tízezer ember adatait kérik!
-          A sporttörvény módosítására 2015 őszén tett javaslatainkat lesöpörték a terrorveszélyre hivatkozva (tavaly őszi Párizsi esetek), de igazából azok az érvek akkor is kreáltak voltak, illetve a történtek minket igazoltak. A Stade de France előtt robbantó terroristának volt jegye a mérkőzésre, mert simán kijátssza a rendszert egy tényleg veszélyes alak, a családoknak meg csak szívás a sorban állás, meg a regisztrációs macera. A stadionba azért nem jutott be, mert a kőkorszaki ruházat átvizsgálásnál bukott le. A mostani brüsszeli – de a korábbi bostoni, londoni stb – robbantásoknál is a kamerák felvételei alapján azonosították, illetve keresték az elkövetőket, és minden egyeztetésen elmondtuk mi is, hogy a hazai stadionokban már régen felszerelt HD kamerákkal megoldható a rendbontók beazonosítása. Egyszóval a terrorizmus veszélyt is felhasználni a névre szóló jegyértékesítés fenntartásában ugyanolyan blőd parasztvakítás, mint a megsokszorozott fegyveres rendvédelmi jelenlét az utcáinkon, amit egy mezei amatőr bankrabló is olyannyira lesza*t, hogy a géppisztolyos rendőröktől pár száz méterre rabolta ki az egyik magyar bankot.

Végül, de nem utolsó sorban arra is felhívnánk a figyelmet, hogy sokszor beszéltünk arról, hogy nem akarjuk, hogy olyan személyek ellenőrizzék a belépésnél személyes adatainkat, akiknek erkölcsi bizonyítványa sincs és nem is láthatnának el rendészi feladatokat. Az utóbbi hetek eseményei az egész országgal megismertették, hogy kikről is beszélünk. A különböző írásokban megjelent, hogy a Ferencváros rendezői azért vannak napirenden, mert más érdekcsoportok akarnak hozzáférni a meccsbiztosítási bizniszhez. Kijelentjük, hogy a levelet aláíró táborok egyike sem kíván a Fradi meccsbiztosító kondérjában turkálni, egyszerűen azt szeretnénk, ha a sporttörvény ide vonatkozó passzusát az illetékesek betartatnák, illetve a törvénytelenségeket szankcionálnák!
A sporttörvény módosításáig, és a regisztráció eltörléséig arra kérjük klubjainkat, hogy a Fradi vezetőségének módszerét követve, ragadjanak egy szinonima szótárat és ahogy ők a rendezőkre vonatkozó előírásokat kijátsszák olyan szavakkal, amik nem szerepelnek a törvényben, addig klubjaink is jegy illetve belépő helyett, tegyék lehetővé a mérkőzésekre tickettel, vagy valami hasonlóval a bejutást, amire nem vonatkozik a „névre szóló” passzus. Kreatívabb klubvezetők ingyenessé is tehetik a mérkőzéseiket, amire egy támogatói tombola szelvény megvásárlásával lehet belépni. A drágább tombolákkal helyet foglalók szektoraiban több ajándékot (labdát, mezt stb), az alacsonyabb árú tombolával bejutók szektoraiban kevesebb ajándékot sorsolhatnának. Ennek a gyerekek és a családok egészen biztosan örülnének!
Várjuk a tombolát, illetve a regisztráció eltörlését! Addig is mivel nem vagyunk parasztok, parasztvakítást nem kérünk, és inkább bojkottálunk, vagy nem bojkottálunk csak sza*unk erre az egész bohóckodásra!
Levelünket kapja még valamennyi a levelet támogató klub ügyvezetője.
A fenti gondolatokat támogatva, bízunk a sporttörvény kedvező módosításában:

Békéscsaba, Debrecen, Diósgyőr, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg szervezett szurkolói csoportjai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése