2011. november 30., szerda

MLSZ: Mindenhol lesz szurkoló kártya


Az idei teremtorna viszont elmaradA Magyar Labdarúgó Szövetség keddi ülésén – egyebek mellett – szóba került a létesítményfejlesztések ügye, valamint a Puskás-stadion rekonstrukciójának menete is.

Az elnökség meghallgatta Studniczky Ferenc, bizottsági elnök beszámolóját a Stadion Biztonsági Projektről. December 1-jén írják ki a kétszakaszos, gyorsított eljárásos közbeszerzési eljárást, amelyet az MLSZ megbízásából a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) bonyolít le. A tervek szerint központi jegyértékesítési rendszert alakítanak ki, amelyet a jövőben az MLSZ működtet. Központi klub-kártyarendszer és sportrendészeti nyilvántartás is megvalósul, a stadionokban az események biztonságos rendezését embermagasságú beengedő kapuk, valamint digitális kamerarendszerek is szolgálják majd. A klubok felhasználói lesznek a kiépített rendszernek, az infrastruktúra az MLSZ tulajdonában marad. A projekt megvalósítását követően, a mérkőzéseket csak névre szóló jegyekkel lehet majd látogatni.

Az elnökség jóváhagyta a pályázat értékelő bizottság összetételét, melybe négy főt az MLSZ delegál, egy-egy főt pedig a NEFMI, az Országos Rendőr Főkapitányság (ORFK) és a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK).

Az elnökség határozatot fogadott el arról, hogy a projekt keretében június 30-ig el kell készülnie az első stadionnak. Az első két elkészülő létesítmény a székesfehérvári Sóstói Stadion és a győri ETO-stadion lesz, mert a FIFA/UEFA előírások, a földrajzi elhelyezkedés, és az esetlegesen szükséges átalakítások költségei figyelembe vételével jelenleg ez a két stadion a leginkább alkalmas kiemelt mérkőzések, így esetlegesen a válogatott vb-selejtezőinek magas színvonalú megrendezésére.

A program első szakaszába majdan bekerülő kb. 10-14 stadionban várhatóan október végéig működnie kell az összes fejlesztésnek.

A Magyar Labdarúgó-szövetség keddi ülésén többek között határozatot hozott arról is, hogy ebben a szezonban – a csapatok megfelelő számban való részvételi szándéka hiányában – nem rendezi meg a téli teremtornát.

A testület döntött az utolsó tizennyolc darab, 100 és 500 millió forint közötti Társasági Adókedvezménnyel kapcsolatos pályázatról. Ezzel véglegesen lezárult az MLSZ hatáskörébe tartozó pályázatok elbírálása. A pályázatokról szóló döntések november végéig teljes körűen postázásra kerülnek. (Ez mintegy 1060 pályázatot jelent. A 10 darab 500 millió forint feletti pályázat még minisztériumi véleményezés illetve felfüggesztés alatt áll) – olvasható az MLSZ honlapján.

forrás: http://ultrasliberi.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése