2011. november 6., vasárnap

A hajó elment….

Ez a hajó bizony elment, nélkülünk szeli tovább a habokat. Persze remény az van…..még.
És van még bennem/bennünk, hit ………….. De az a bizonyos hajó már elég messze van. Megpróbálhatunk beugrani a vízbe és utána úszni, de tudni kell, ha nem bírja a karunk, akkor bizony megfulladunk. Akkor vége, végérvényesen nem marad semmi és eltűnünk a mélységbe. Hát ideje felébredni a „Csipkerózsika álomból” körülnézni hisz van elég szög meg deszka, amiből lehet hajót építeni, és ha van, egy kis szerencsénk talán találunk vitorlának való vásznat is, ami viszi majd előre kis hajónkat és talán utolérjük azt, amiről most lekéstünk.(s talán még meg is előzzük, ha van elég hit, akarat és alázat). Cselekedni kell, mielőbb, mert a hajónak valót hamar széthordják, ha parlagon van hagyva. Igen a jelenlegi zalaegerszegi futball helyzetről próbálok valamit írni. Nem könnyű hisz tombol bennem az elkeseredettség, düh, remény, hit és tenni akarás. De nem akarok a tízmillió egyedik futball szakértő lenni, nem akarom megmondani a vezetőségnek, edzőknek, hogy mit hogyan tegyenek, csak leírom, amit helyesnek gondolok.
Mit tehetünk mi szurkolók a” hajónk” ügyében? Most először is azt, hogy megmutatjuk az országnak, hogy Zalaegerszegen igenis szükség van első osztályú labdarúgó csapatra, mert itt Egerszegen szeretik a focit. Hát megkérek minden szurkolót, aki érez magában hajlandóságot és egyet ért a szavaimmal jöjjön oda az ultra szektorba és szurkolja végig velünk a hátralévő nb1-es mérkőzéseket. Tegye ezt önmagáért a ZTE családért, szeretett klubunkért. (ezekért a „játékosokért”nem, mert ezek csak "játékosok" és nem csapat, sajnos nem lehet) Legalább mi búcsúzzunk emelt fővel a „profi”ligától, mert a mi lelkiismeretünk tiszta lehet, hisz mi megtettünk mindent.
Aztán segítsük építeni azt a hajót és talán fel fogják a helyi futballcsinálók, hogy olyan hajót kell építeni, ami nem, süllyed el az első vihartól, hogy mi szívesen fújjuk a vitorlát szélcsendben is, csak annyi kell, hogy bennük is legyen meg a hit és akarat, hogy ne gályarabokkal eveztessünk, hanem olyanokkal, akik akarnak evezni. És talán felfogják a helyi pénzemberek (akik talán még szeretik is a focit), hogy önös kis sérelmeik és pozícióharcaik helyett most hatalmas összefogásra van szükség a zalaegerszegi labdarúgásért. Mert ez a város és a környező települések lakói, megérdemlik, hogy legyen első osztályú csapata a megyének. Ebben az eltorzult rohanó világban kell, egy hely ahol közösen örülhetünk, vagy éppen szomorkodhatunk, ahol kizökkenhetünk a taposómalomból. Ahol azok is a családunk tagjai lesznek, akiket még nem is ismerünk, vagy épp most ismerünk meg. Kell, egy hely ahol sokszor lehessen érezni, hogy jó zalaegerszeginek lenni, jó a ZTE család tagjává válni.


Valamikor még „suttyó”koromban megtanultam mit jelenet az összetartozás és az áldozatvállalás. Ez akkor volt, amikor nekem és még háromszáztizennyolcnak kopaszra nyírták a fejét.
Persze voltak köztünk konfliktusok, de amikor kellett tudtunk harcolni, egymásért és önmagunkért.

Bdm93


u.i.: Javaslom a következő mérkőzésre nyírják kopaszra a játékosainkat, hogy így jelezzék képesek egymásért, a klubért és értünk szurkolókért harcolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése