2012. szeptember 18., kedd

Mi van ZETE??


Tette fel a kérdés egy tatabányai szurkoló, a második félidő közepénél mikor már csapata 3:1re vezetett a ZETE ellen. Tehette fel jogosan, hiszen „ barátunk” az idősebb generáció tagja, valószínű tisztán emlékszik még arra, amikor utoljára ott jártunk és sima 3:0al távoztunk. Azóta sok minden változott. Két csapat teljesen ellentétes utat járt be. A hazai csapat kiesett a másodosztályba, azóta ott vegetál. CSAPATUNK pedig az ország csapatainak élmezőnyébe került, hiszen folyamatos harcban volt a dobogóért, MK döntő illetve elődöntő, EL selejtezőkön szerepelt. Gazdaságilag stabilak voltunk, fizetések rendben voltak.  1 évvel ezelőtt, amikor talán titkon mindenki számított a kiugró sikerre, (hiszen a csapatunk magja egybe maradt, papíron jó játékosokat igazoltunk,) az álom nem folytatódott, sőt rémálom lett belőle. Az első öt fordulóban sima zakó, majd 6. fordulóban sikerült megszerezni az első pontot. Edzőváltás következett, de nem változott semmi, újabb vereségek, néha egy –egy döntetlen. Közben fizetési gondokról lehetett hallani. Elnök úr nyugtatta a népet, rendbe lesz minden csak kicsit csúszik a pénz , a szokásos sablon szöveg. A téli szünetben „ legjobbjaink” távoztak. Az utolsó pillanatban sikerült rendezni a tartozásokat, így viharvert felkészülés után el tudtunk indulni a bajnokságban. Ez fontos volt, hiszen ha nem történik meg, akkor több osztályt is zuhanhattunk volna. Tavaszt ott folytattuk ahol abba hagytuk, döntetlen és vereségek, egy győzelmet tudtunk összehozni. Ahogy várható volt simán kipottyantunk az nb1-ből. A csapat életében nagy változás állt be, új szakmai stáb, a játékosok nagy része kicserélődött, sok sajátnevelésű zalai játékos került a keretbe. A többség bizakodóvá vált a visszajutást tekintve. Volt is okunk rá, hiszen minden a tervek szerint alakult. A szezont Győrben kezdtük, ahonnan egy ponttal távoztunk. Nyugtatta magát mindenki „csak szezon eleji forma”. Sajnos nem az volt, 5. forduló után nyugodt szívvel ki lehet jelenti , a jelenlegi keret kevés lesz a feljutásra.  A vezetők homokba  dugják a fejüket, és a pénzek folyamatosan csúsznak. A városvezetők alig várják, hogy a kezükbe tudják venni az irányítást. Egy fajta hatalmi harc folyik a háttérben. A „fejesek” csak egy valamit felejtenek el, hogy így több ezer ember „szórakozást” teszik tönkre. A szurkoló csak bizakodhat, hogy minél előbb rendeződnek a dolgok a klub körül és minél előbb visszakerülünk a helyükre az első osztályba!
 Természetesen mi szurkolók is tehetnénk valamit!?? Például viselkedhetnénk európai módra, mit az olaszok vagy az angolok. Ha látják hogy a klub vezetése vagy épp városi elöljárók elveszejtik, tönkreteszik szeretett csapatukat, nem restek verbálisan és fizikálisan is „megkeresni” ezen embereket. Persze a lélektelenül futballozó játékos sem számíthat sok jóra, arra felé. De mi magyarok vagyunk. Magyar ultrák és szurkolók, mi nem teszünk semmit, csak csendben nézzük, ahogy a hatalmi játszmák közepette megszűnik majd a klubunk. Csendben fogjuk nézni, ahogy majd az omladozó „szentélyünk” helyén bevásárlóközpont vagy épp egy pláza épül. A „fejesek” ekkor már nem vitáznak, hisz az ingatlan bizniszből jutott szépen mindegyikük zsebébe. S mi csak csendben nézünk és emlékezünk, mert a ZTE szív örökké emlékeztet, hogy mit vesztettünk.
Ui:
Ha esetleg tényleg európai módon cselekednénk mi ultrák, akkor szinte biztos, hogy mindenki ellenünk fordulna. Még azok is akik egyet értenek velünk. Így is jobban vagyunk szankcionálva és megfigyelve mit az nagymamákat erőszakoló bűnözők. Hát akkor tessék tenni, most mindenki, akinek a szíve kék-fehér. Akinek fontos a ZTE! Mi meg majd megyünk, és nem belerúgunk és nem „szúrjuk hátba”, hanem támogatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése