2012. augusztus 13., hétfő

Közlemény

A Szégyen beteljesedett!


Sajnos bekövetkezett amitől nagyon tartottunk, a magyar kosárlabda döntéshozói felkérték a Zalakerámia ZTE KK-t, hogy vállalja az indulást a 2012-2013-as szezonban az NB1/A csoportjában. Mindezt úgy, hogy a csapat a tavasz folyamán búcsúzott az élvonaltól rendkívül gyenge teljesítménnyel (29 bajnoki mérkőzésen mindössze két győzelem).
A klub tulajdonosi köre élve a kínálkozó lehetőséggel igent mondott a felkérésre.
Az U. Z. véleménye szerint ezzel a lépéssel teljesedett be igazán az előző idény szégyene. Elviseltük, hogy a csapat kiesett 33 év után, büszkén vállaltuk volna a másodosztályt 1, vagy akár több idényre is, de a "zöld asztalos" bennmaradással nem tudunk, és nem is akarunk azonosulni, méltatlan ez egy négyszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes egyesület számára.
Véleményünk szerint a sportban a pályán kell eldőlni a győzelemnek, a vereségnek, a bajnoki címnek, és a bent maradásnak egyaránt. Amennyiben ez nem teljesül akkor a dolog sportértéke kérdőjeleződik meg.
Így tehát a 2012-2013 bajnoki idényben nem kívánunk részt venni a kosárlabda csapat egyetlen bajnoki, illetve kupa mérkőzésén sem. Távolmaradásunk addig mindenképpen tart ameddig a csapat nem abban az osztályban fog szerepelni, ahova az előző évi szereplése alapján besorolást nyer.

Ultras Zalaegerszeg 2008


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése