2012. április 19., csütörtök

EGYÜTT A ZALAIEGERSZEGI SPORTÉRT!!!

Óriási csalódottsággal és felháborodással vettük tudomásul, hogy a Budo Központra kiírt pályázat nyertese egy magánszemély lett, aki 2012. május 1-i nappal birtokba veszi a tornatermet.

Tervei között a baráti focizgatás, jó hangulatú sörmeccsek szerepelnek, amihez a judo szőnyeget, a tükröket és az egyéb erősítő, képességfejlesztő berendezéseket le kell szerelnünk, és a termet át kell adnunk.

Joggal vetődik fel a kérdés sokakban, hogy kiknek és milyen céllal áll érdekében 6 eredményesen működő sportegyesületet az utcára küldeni. Azt sem látjuk pontosan, hogy a város 2010-2015. évi sportkoncepciójának melyik pontjában határozták meg a leépítést, visszafejlesztést, utcára küldést. (sörmeccsek kontra harcművészetek, igazolt sportolók versus haveri foci, szervezett edzések vs. csavargás)

Természetesen nem az új bérlőt és terveit szeretnénk bántani, csak segítséget és támogatást kérnénk a jövő nemzedékért magukat felelősnek érzőktől, és megmenteni a BUDO KÖZPONT-ot!

Az elmúlt 5 évben az itt működő egyesületek annak ellenére, hogy a város sportéletében napról napra fontosabb szerepet töltenek be, egyetlen forint támogatást sem kaptak.

Kinek lehet az érdeke, hogy az új bérlő a korábbi bérleti díj kicsivel több mint feléért megkaphatta 5 évre a tornatermet, nekünk viszont mennünk kell?

Hogyan készüljenek ilyen körülmények között az Európa bajnokságra a többszörös országos bajnok karate versenyzők?

Ki segít minket a mutyizás útvesztőiben eligazodni? (Mi a gyerekeket a nyílt, igazságos, sportszerű küzdésre, tisztességes cselekedetekre tanítjuk, cserébe ezt kapjuk.)

Ki és milyen jogon piszkít bele a mi pedagógiai munkánkba, és taszít minket ebbe az erkölcsi mocsokba?

Hogyan magyarázzuk meg a 10 év körüli gyerekeknek, hogy holnaptól nincs hol edzenünk, menjenek inkább csavarogni, drogozni.

Most hol marad a város segítségnyújtása, miben mutatkozik meg a felelős vezetői magatartás?

A mai napig nem tudták a városi sportvezetők, hogy kik és mit csinálnak itt, milyen eredmények születnek!

EBBŐL ELÉG VOLT!

Azonnali, a sportolók és edzőik számára kielégítő megoldást kérünk! Csak olyan terem lenne a megfelelő, ahol ugyanazokat a feltételeket tudjuk biztosítani, mint eddig a Budo Központban.

Természetesen a terem megmentéséért a legteljesebb nyilvánosság bevonásával, minden segíteni akaró támogatását elfogadva küzdünk tovább, ahogy a BUDO tanítása rendeli!

Zalaegerszeg, 2012. április 18.

Támogatásotokat köszönve:

Budo Központban edző sportegyesületek nevében:
Varga Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése