2012. április 10., kedd

Ami a hivatalos oldalról eltűnt!

ZTE: a polgármesternek nincs B-terve

Nincs B-terv, meg kell egyeznie a városvezetésnek a ZTE FC tulajdonosával, cél visszajutni azonnal az NB I-be, zalai kötődésű játékos-politikával – jelentette ki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Gyutai Csaba zalaegerszegi polgármester, aki Nagy Ferenc főtulajdonost alkalmasnak tartja a klubvezetésre, de a régi nagy ZTE-legendák bevonását is szorgalmazza. A városvezető szerint 2005 óta az önkormányzat 1,3 milliárd forintot költött a futballklubra.

„Mi vagyunk a csapat főszponzora: kimutatásaim szerint mióta Nagy Ferenc a főtulajdonos, vagyis 2005-től a város 1 milliárd 300 millió forinttal támogatta a futballklubot. Ebben benne van a stadionfejlesztés, az üzemeltetés, az akadémia fenntartása, 526 millió forint átvállalt hitel, 215 millió forint készpénz és sajnos 2015-ig még 150 milliós hitelt ki kell fizetnünk az egyesület helyett” - fogalmazott Gyutai.

„Magával a tulajdonossal nincs személyes problémánk. A ZTE FC társadalmi, gazdasági és marketingkapcsolatai a városban most meglazultak, de Nagy Ferenc képes arra, hogy felépítse újra ezt a tradicionális zalai modellt. Az önkormányzat lehet az egyik szereplő, de társakat kell mellénk találni, és rövid úton visszajuttatni a csapatot az NB I-be! Alkalmas edzőnk most is van” - jelentette ki a polgármester.

A zalaegerszegi polgármester elmondta: „még mindig nem ismerhettük meg a két hónap óta hivatkozott titokzatos befektetőt. Emellett látni kellene a szponzorszerződéseket és azt, hogy Nagy Ferenc mivel szeretne hozzájárulni a csapat működtetéséhez. Széles zalai összefogás kell újra, a legkisebb támogatók bevonásától a legnagyobbak megkereséséig. A jelenlegi klubmodell nem vezet sehova. Az egykori legendák, Péter, Kereki, Lendvai - mind ott kellene, hogy legyenek a klubban.”

Gyutai Csaba hozzáfűzte: „jó lenne, ha lenne, de nincsen B-tervünk ennek a vitának a feloldására. Kék-fehér a szívünk, nincsen B-tervünk. Miből csinálnánk másik csapatot? A ZTE olyan márkanév, amit nem lehet helyettesíteni. Sokan beszéltek arról, hogy a város valamelyik megyei csapatát lehetne felépíteni, ebben nem hiszek, azok legfeljebb az utánpótlásra alternatívák, meg B-csapatokra, piramisépítésre.”

„Először világos helyzetképet várunk, gazdasági szakértők által hitelesített pillanatfelvételt szeretnénk a klubról, hogy lássuk, egyáltalán van-e jövő, s ha van, ahhoz milyen intézkedésekre lesz szükség. Tiszta beszéd kellene a klubvezetés részéről. A magam részéről, a városvezetés nevében hajlandó lennék a jelenlegi mértékben továbbra is támogatni a klubot: ez idén 90 millió forint készpénz, és ezen felül a törlesztések, fenntartási költségek, bérek, fejlesztések költségek. Ezt sok egyesület megirigyelné.”

A városvezető rámutatott: „egyet kell értenem azokkal a szurkolókkal, akik szerint talán a zalai szív, kötődés, identitás veszett ki ebből a csapatból. Pedig mindig is ez volt ennek a klubnak az erőssége, amikor bajnok lett, akkor is, korábban is. És ezúttal a Fradi elleni hétvégi találkozón is a veterán zalai, Kocsárdi Gergely húzta leginkább az igát.”

„Mindenki abban érdekelt, hogy a jelenlegi válságot a mostani szereplőkkel oldjuk meg. Hajlandóak vagyunk erről Nagy Ferencékkel is tárgyalni. Azonban zalai kötődésű csapatot szeretnénk, zalaegerszegi utánpótlással, hisz ötszáznál többen fociznak most is a ZTE korosztályos csapataiban. Őket kell előtérbe engedni, nem mindenféle -ics végződésű délszláv légiósokat idehozni. Persze voltak és lehetnek is külföldiek, de ne ez a játékoskeringő legyen állandóan” - tette hozzá.

A polgármester jelezte: „hatéves koromban ott voltam a ZTE első NB I-es meccsén, azóta is kint vagyok a csapat szinte minden mérkőzésén. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az én tisztem volna ítéletet mondani a mostani csapat színvonaláról, játékáról. Én ott csak egyszerű szurkoló vagyok, meg focistaapuka, hisz legkisebb fiam a ZTE-ben nevelődik. Szeretném az ő jövőjét is biztosnak látni a klubban”. Hozzátette: „Zalaegerszegen minőségi labdarúgásra, NB I-re van szükség, erre kötelez a tradíció. Nálunk alapból megvan a 4-5 ezer néző, szurkolószámban nem kieső ez a gárda.”

Forrás:http://www.digisport.hu/news/6096

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése