2013. február 5., kedd

Szurkolók egy álomért


2012 nyarán csoportjaink is csatlakoztak a magyarországi szurkolói csoportok által életre hívott kezdeményezéshez, mely a "Szurkolók egy álomért" elnevezést kapta. Az "akció"lényege az volt, hogy a csoportok által gyűjtött adományokból, minden "mob"megajándékoz egy klubjukhoz kötődő rászorultat egy nyaralással. Hozzánk is sok adomány érkezett főleg készpénzben, de klubunk is felajánlott egy éves bérletet. Az éves bérlet a nyár végére "gazdára"is talált, hisz azt egyhangúan a Fábián családnak "szavaztuk meg".

Sajnos felhívásunkra, melyben olyan rászoruló családot kerestünk, aki "közel áll" szeretett klubunkhoz, nem jelentkezett senki. Hosszú ideig vártunk, hogy az összegyűlt 95.000.-forintot a megfelelő helyre eljuttathassuk . Idén január utolsó heteiben kaptuk a szomorú hírt, hogy egy ferencvárosi barátunk édesanyja elhunyt. Ezért úgy döntöttünk, hogy a meglévő összegből 10.000.-forintot felajánlunk barátunk édesanyjának a temetési költségeibe.
Január végén egy csoporttagunk felesége révén kaptunk egy olyan információt, hogy a zalaegerszegi kórház gyermekosztályán kezelnek egy erdélyi kislányt, Szeles Julianna Henriettát akit elütött egy teherautó.
A család rendelkezik magyar állampolgársággal de "hála a történelemnek"mégis egy másik ország állampolgárai. Ebből kifolyólag mind a kezelést, mind az itt tartózkodást teljes egészében nekik kell fizetni. Mint megtudtuk odahaza is szerény körülmények közt, de becsülettel él a család.
Így hát nem is volt már kérdés, hogy hol lesz a legjobb helyen az összegyűlt pénz.
Rövid szervezést követően, február elsején este hat órakor megérkezett "delegációnk"gyermekosztályra. Természetesen nem csak a pénzt vittük magunkkal, hanem "velünk tartott" rengeteg gyümölcs és a West Hungary Textil KFT által felajánlott 10kg plüss játékkal is,
igyekeztünk mosolyt csalni az osztályon kezelt gyermekek arcára. Heninél majd egy órát töltöttünk, sokat beszélgettünk édesanyjával, aki nagyon meghatódott és azonnal meg is invitálta kis csoportunkat a Hargitára.
Távozásunk előtt még átadtunk  Heninek egy ZTE mezt. Azzal a jó érzéssel hagytuk el a kórházat, hogy a megfelelő helyre sikerült eljuttatnunk az adományokat.
Heni gyógyulását továbbra is szeretnénk támogatni.
Csak a ZTE!

Képek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése