2013. január 22., kedd

KÖRKÉRDÉS A MAGYAR ULTRÁKHOZ A MAGYAR-ROMÁN MECCSRŐL!

Körbekérdeztük a magyarországi táborokat mit gondolnak a kialakult helyzetről a zártkapus magyar-román meccsel kapcsolatban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire aktivizálják magukat a táborok abban az esetben, ha valóban nézők nélkül rendezik a meccset.
A kérdéseink tehát a következők voltak:
1) Mit gondoltok a zártkapus döntésről?
2) Mit tervez a táborotok/a csoportotok március 22.-ére, ha a zártkapus döntés fennmarad?
3) Felutaztok-e a meccs napján Budapestre hogy a stadion tövében nézzétek a meccset a többi magyar táborral? Ha igen, mekkora létszám várható Tőletek?
4) Mit gondoltok a Jobbik ötletéről a kivetítővel kapcsolatban?
5) Csatlakoznátok e a kivetítős történethez a stadion előtt?
6) Egyéb, bármi közlendő, üzenet az üggyel kapcsolatbanÉs akkor íme a válaszok, először a vidékiek (ABC sorrendben), aztán a pestiek, majd végül a Carpathian Brigade:Békéscsaba (Bad Boys, Stormcorner)1) Cion népe egyre inkább nyeregben érzi magát, lassan teljesen elveszítve realitásérzékét, magára haragítja a még nem teljesen agymosott európai nemzeteket. Ez precedens értékű döntés, nemsokára stadionok tucatjai lesznek bezárva egy-egy kényesebb meccs után. Szánalmas és cinikus annak hangoztatása, hogy a politikát nem tűrik meg a sportban, miközben az évek óta tartó antirasszista kampány, valamint a pályát és a nézőteret uraló multikulti imádat beteges erőltetésének ugyanúgy semmi köze nincs a sporthoz, hanem színtiszta politika.
2) Ha nem is a teljes tábor, de akik eddig tervezték az utazást, azok valószínűleg így is menni fognak.
3) 20-25 fő közötti létszám várható.
4) Helyeseljük. Kell a kivetítő a stadion mellé, sajnos a szurkolók önerőből ezt nem tudnák kivitelezni. Pozitív, hogy a Jobbik szolidáris, míg a FIFA elnökkel bratyizó, minden BL döntőt díszpáholyból élvező kétharmados miniszterelnök lapít. Viszont a ló túlsó oldalára sem kell esni, tehát arra a Jobbiknak ügyelnie kell, hogy ne a pártról szóljon ez az esemény. Nagyon helyesen az ő kommunikációjukban is úgy jelenik meg a dolog, hogy ez a szurkolók rendezvénye lesz és ők csak segítenek, mi bízunk abban, hogy ez így is lesz. A segítséget pedig elfogadjuk és megköszönjük!
5) Igen, és csak a stadion elé mennénk. Az MLSZ rendezvény kizárva.

Debrecen (Szívtiprók)1) Felháborító, és elfogadhatatlan döntésnek tarjuk, viszont valamilyen szinten öngól is volt a döntés, mert az ítéletnek köszönhetően azok is antiszemiták lettek, akik nem nagyon foglalkoztak politikával.
2) Egyelőre még nem volt téma köztünk, de sokan hajlanak az utazásra. Sok függ attól, hogy lesz-e valamilyen össznépi megmozdulás. Ha jön ilyenről info, akkor természetesen mi is megmozdulunk.
3) Ha lesz szervezés, akkor természetesen megyünk. Létszámot így előre nem tudok mondani, találgatásokba, jóslatokba meg nem bocsátkoznék.
4) Nem nagyon szoktunk pártpolitikával foglalkozni, mindenkinek a saját döntésére bízzuk, hogy kit és hogyan követ. Nem nagyon szeretnénk, ha a politika és szurkolótáborok összefonódnának, hiszen a függetlenség nem elhanyagolható szempont. Ezektől függetlenül az ötlet jó, és inkább ez, mint az MLSZ szervezés.
5) Abban az esetben, ha minden tábor ott lenne. Külön nem terveznénk semmit, és mégis csak úgy érne valamit az egész, ha mindenki egyben van.
6) Igazságot Magyarországnak! Ultras Liberi!

DAC Dunaszerdahely

A dunaszerdahelyiek még korábban, rögtön a zártkapu bejelentéséne után 1-2 nappal adtak ki közleményt, hogy mindenképpen jönnek Budapestre!

“A dunaszerdahelyi Yellow Blue Supporters DAC fanklub is csatlakozik a magyar klubok összefogásához és ott leszünk a Magyarország-Románia vb-selejtezőn márciusban! (…) Március 22-én ott leszünk Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionnál magyar testvéreink gyűrűjében és együtt szurkolunk majd és kiáltjuk teli torokból és tiszta szívből: Ria! Ria! Hungária!”

Diósgyőr (Bajtársak)

1) Aljas, undorító, ne csodálkozzanak, hogy van antiszemitizmus.
2) Lemegyünk Budapestre és a stadion környékén nézzük meg a meccset, ha lesz tüntetés akkor csatlakoznánk.
3) Igen.
4) A kivetítő jó ötlet, lehet rá tömeget építeni és a Jobbik az egyetlen párt, amelyik bármikor kiáll a szurkolók mellett.
5) Leutazunk Budapestre, remélem leszünk vagy 100-an.

Dunaújváros (Red Alert)

1) Tudjuk, hogy ez a meccs nem csak a fociról szól. Másrészt szándékos provokációnak tartjuk.
2) Mindenképpen ott leszünk a fővárosban!
3) Ott leszünk március 22-én!Hogy milyen létszámmal, az még kérdéses.
4) Véleményünk szerint ezt a szurkolóknak kellene megoldani, jelenesetben a Carpatian Brigade-nak, a többi táborral összedolgozva.
5) Ha más “program” nem lesz, nincs más választás.
6) Arbeit Macht Frei!

Makó (Lángszórós Alakulat)

1) Gyalázat… A politikai töltet egyértelmű.
2) Mindenképpen megyünk a mérkőzésre, bárhogy is alakuljon. Tekintve, hogy egy friss, létszámában kisebb csoport vagyunk, mi nem tervezünk semmit. Ahogyan a sokat megélt, tiszteletben álló szurkolói csoportok fognak dönteni, mi azon döntés mögé teljes mellszélességgel odaállunk.
3) Mindenképpen utazunk, de a kivetítős dolgot nem preferáljuk. 20 fő körül mennénk.
4) Örülünk, ha egy párt végzi a munkáját, amiért be lettek küldve a Parlamentbe. Tegyenek meg mindent, ami tőlük telhető, aknázzanak ki minden lehetőséget, tiltakozzanak minden lehetséges fórumon a döntés ellen! Ezt azonban csak a mérkőzés előtti időszakban tegyék, a mérkőzés napján ne akarjanak szavazatot gyűjteni, döntsenek a szurkolók, hogy mi hogyan legyen! Civil emberként, pártlogóktól mentesen természetesen kijöhetnek, de ott, azokban a pillanatokban nem ők fognak irányítani, dönteni.
5) Nem. Ha tévézni akarnánk, otthon maradnánk egy zsák szotyolával, vagy beülnénk egy kocsmába.

Nyíregyháza (Mastiffs)

1) Egy kicsinyes és bosszúálló döntés született. A döntéshozók már megint elfelejtettek egy nagyon fontos dolgot: a foci nézők nélkül semmit nem ér.
2-3) Ha marad a zártkapus döntés, akkor is lesznek tőlünk a stadion környékén. Egy ilyen meccsen elvárható, hogy a csoportok megférjenek egymás mellett, így valószínűleg mi is csatlakoznánk a közös meccsnézéshez.
4) Maga a kivetítő nem rossz ötlet, de csak egy gyenge hiánypótlás lenne. Lehet naivak vagyunk, de mi még bízunk benne, hogy ésszerű döntés születik.
5) Jó lenne, ha a nap a szurkolókról, a válogatottról szólna, nem pedig a politikusokról.
6) Sajnálatosnak tartjuk (bár nem lepődünk meg), hogy vannak olyan “magyar” politikai társulások akik üdvözölték a FIFA diszkriminatív döntését. Ismét bebizonyosodott, hogy nekik Magyarország nem a Hazájuk, hanem csak a lakóhelyük. Üdvözletünket küldjük Tel-Avivba.

Pécs (Szélsőséges Alternatíva)1) Szerintünk a FIFA nem is dönthetne egy barátságos meccsen történt eset miatt, még akkor sem, ha lett volna valami említésre méltó. Sajnos ott tartunk, ha a jelenlegi Magyarországon hisztiznek egy kicsit a zsidók, akkor mindenki a kedvükre akar tenni.
2) Felmegyünk és reméljük nem lesz Jobbik majális a környéken, ugyanis pártrendezvény miatt nem szívesen utazunk.
3) Hogy hányan? A „Szélsőséges Alternatíva” biztosan.
4) Olcsó reklám, talán hoz nekik pár szavazatot. Nem szeretnénk, ha a Jobbik nagyon rátelepedne a szurkolói mozgalomra. Zártkapus meccset a tv-ben is tudunk nézni otthon, nem ez lesz a lényeg aznap.
5) Mi így is úgy is a stadionhoz mennénk.
6)  Burogatás, karaté, matematika, böllenkedés, konfrontálódás, csetepaté, botrányos viselkedés, mocskos zsidók.

Szekszárd
1.Felháborító és elképesztő, hogy egy barátságos meccs miatt így döntsenek !
2.Mindenképpen jelen leszünk, bármi történjen !
3. Mint előbb mondtam ott leszünk , hogy mennyien az kérdés még !
4.Inkább, mint hogy az MLSZ legyen a stadionnál !
5.Ha minden így marad, igen !
6. Hajrá Szekszárd , Hajrá Magyarország !


Szentesi Kinizsi

1) Világbotrány és egyben tűrhetetlen.
2) Mindenképpen Budapesten leszünk, a többit majd meglátjuk.
3) Igen, szerintem kb. 10-15 fővel megyünk, hogy mi lesz a program az majd elválik.
4) Minden támogatás jól jön, ameddig az önzetlen.
5) Ha más ötlet nincs akkor igen.
6) Mi egy Megye II-ben szereplő csapat kis brigádja vagyunk, szóval nem mi fogjuk megszülni a nagy döntéseket, de a véleményünk az, hogy klubhovatartozástól függetlenül egységesen és a lehető legkeményebben kell fellépni ez ellen a döntés ellen. Olyan gyalázat ez, amit egy magára valamit is adó szurkolói közösség nem hagyhat válasz nélkül. Jóval többről van itt már szó, mint egy meccsről…

Szeged (Ultras Szeged)


1) Teljes mértékben felháborítónak tartjuk, már csak azért is, mert egy barátságos mérkőzésen történtek alapján zártkapuzzák egy igen fontos selejtező meccsünket. Hol itt az összefüggés? Akkor már legalább egy barátságos mérkőzéssel szórakozzanak… Szerintünk nem tekinthető rendbontásnak néhány száz szurkoló megnyilvánulása, ráadásul pont az idő tájt kapott lángra Izrael néhány újabb kíméletlen terrortámadása, így nem is csoda, hogy jó pár emberben már csak a szimpla megjelenésük is felháborodást keltett.
2) Biztos vagyok benne, hogy jó páran így is ott lesznek közölünk.
3) Létszámról még korai nyilatkozni.
4)  Mivel nagyjából minden tábor és értelmes ember jobboldali, így normális, hogy egy jobboldali párt próbál még nagyobb “hasznot húzni” a saját választói körén. Mostanában eléggé visszaesett a Jobbik népszerűsége szurkolói körökben, de azért valljuk be, hogy vannak köztük, akik elég keményen foglalkoznak a kérdéseinkkel és mellénk állnak. Nem lep meg, hogy most is felemelik a szavukat, aztán majd meglátjuk hogy sül el a dolog.
5)  Persze, abban az esetben főleg, ha összefogás lesz és ott lesz az összes tábor.

Videoton (RBD)

1) Aránytalanul szigorúra sikeredett.
2) Az RBD-ből lesznek akik felutaznak majd, de biztos, hogy Fehérváron is nézzük majd együtt a meccset.
3) Az biztos, hogy a csoporttagok közül többen lesznek, akik felutaznak majd a mérkőzésre, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy azon az estét nem a legszebb időket idéző létszámunkban leszünk jelen. Ennek több oka is van.
4) Örömteli, hogy akad egy olyan párt, amely – nem először – kiáll a szurkolók mellett. Ugyanakkor az talán nem lenne szerencsés, ha a teljes szurkolói társadalmat azonosítanák egy párttal. Már csak azért sem, mert sokakat hidegen hagy a pártpolitika.
5) Amennyiben a magyar szurkolói csoportok egy – a dunaszerdahelyi történések utánihoz hasonló – közös összefogást hoznak létre, ez egyezik a nézeteinkkel és akkor ezt az összefogást tudjuk támogatni a magunk módján.

Zalaegerszeg

1) Elképesztő, hogy egy “gittegylet” ennyire rászállt a magyar hazafiakra és egyértelmű provokáció, hogy tudatosan magyar-román meccs előtt tették mindezt, hiszen tudják, hogy mennyire fontos meccs ez a magyar szurkolóknak.
2-3) Budapesten leszünk mindenképpen, az addigra felálló “forgatókönyvnek” megfelelően.
4) Jó elképzelés, azonban ezt a szurkolóknak a Jobbiktól függetlenül kell megszervezniük.
5) Igen, csatlakoznánk a kivetítőhöz.
6) “Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz!”

                                       Torcida 1990 Zalaegerszeg
1) Erre még álmunkban sem gondoltunk volna, hogy ilyen döntést hoznak. Az hogy elfogadhatatlan, nem kifejezés
2) Semmiképpen sem maradunk passzívak és szárazak! A helyszín a döntéstől függetlenül adott.
3) Igen! mindenképpen tervezzük, hogy ott leszünk. Minden hazai válogatott meccsre a szokásos 5-7 fő, de ezúttal többen leszünk.
4)A hangulaton (is) bizonyára nagyon sokat dobna a kivetítő, ami szerintünk is jó ötlet, de nem szabad a politikát és a futballt összekapcsolni, legalábbis most nem, hogy ezzel bármely párt hasznot húzhasson.
5)Csak a stadion előtt!
6)Egységben Az Erő! Hajrá Magyarok!


Kispest (Nuova Guardia)

Kispestről egyelőre nem jött egységes állásfoglalás (az NG-t és az URB-t is kérdeztük), de egyéni szinten sokan jelezték, hogy mindenképp a helyszínen lesznek, ha lesz kivetítő. Ha a tábornak vagy valamelyik csoportnak lesz közlendője, úgy annak a későbbiekben is helyt adunk.

Vasas (Armata Rossoblu)

1) Mint minden magyar ember, mi is felháborítónak tartjuk a dolgot, és nem is hiszek a fellebezésben, sajnos ezeknek a lobbija erősebb annál.
2) A meccs napján mi is az utcán leszünk mindenképp, és igen csatlakozunk a többi táborhoz. Titkon pedig reménykedünk benne , hogy lesz előlánc is arra, ránéznénk:-)
3) A létszámunk 50-80 fő közöttire lesz tehető előre láthatólag.
4-5) Alapvetően nem szeretem, ha pártok a mi farvizünkön próbálnak meg előrébb jutni, ebben az esetben azonban úgy gondolom, megengedhető, hiszen ez volt annyira politikai döntés ami nem csak a szurkolókat, de minden magyar embert kell zavarjon. A török meccsen lévő kiírástól inkább felfordult a gyomrom.

Újpest (UVB):

Az Ultras Újpest elkeseredetten vette tudomásul, de nem lepődött meg a FIFA magyar válogatottat érintő döntésén. A nemzetközi és HAZAI szövetségnél is érezhető szurkolóellenes hozzáállás egyértelműen szeretné lehetetlen és megalázó helyzetbe hozni azokat a fanatikus drukkereket, akik hazájuk válogatottját és saját szeretett csapatukat mindig és mindenhova elkísérik. Az újpesti szervezett szurkolói csoportok az utolsó pillanatig bíznak abban, hogy a románok ellen is a helyszínen szoríthatnak a magyar válogatottért, úgy ahogy ezt megtették minden eddigi hazai mérkőzésen és Európa legkülönbözőbb pontjain is. Amennyiben nem változtatja meg a FIFA a döntését az Ultras Újpest akkor is hangot fog adni véleményének és tőle telhető módon fogja bíztatni a válogatottat. Mindezt mindenfajta politikai szervezettől teljes mértékben elhatárolódva, csak a nemzeti érdekeket szem előtt tartva fogjuk megtenni.

Ferencváros (Green Monsters)


1) Egyértelműen felháborítónak tartjuk, hogy a FIFA egy közönséges szélhámos – Efraim Zuroff – parancsára ilyen döntést hoz. Emellett érthetetlen számunkra az MLSZ reakciója, amiről a véleményünket nehéz lenne röviden kifejteni, de biztosak vagyunk benne, hogy az álláspontunk megegyezik minden tiszta lelkű magyar emberével.
2) Csoportunk erről a Tábor többi fontosabb formációjával közös döntést fog hozni, amit akkor sem szívesen osztanánk meg nyilvánosan, ha már lefixáltuk volna:-)
3) -
4) A fejlemények tükrében az ötlet adja magát, de természetesen jó kezdeményezésnek tartjuk.
5) Akár ez is elképzelhető, minden esély megvan rá.
6) Írjátok le héberül is, nehogy polgár peres eljárást indítson ellenetek az MLSZ! Kitartás minden magyar szurkolónak!

Carpathian Brigade

1) Mindenféleképpen jogtalan a büntetés, amit a FIFA megfogalmazott, mivel több szempontból is vitatható már maga az eljárás is. Ezen kívül egy barátságos mérkőzésen történt esemény büntetését egy sorsdöntő tétmérkőzésre kivetíteni – abszolút nélkülözi a FIFA által oly nagyon hangoztatott Fair Play, esélyegyenlőség és egyenlő elbírálás elveit.
2) Bármi is lesz, mi ott leszünk. Ez a dolgunk.
3) Nem az a kérdés, hogy mi mennyien leszünk, vagy lesznek a többi táborból. Hanem az, hogy mennyi MAGYAR jön ki, hogy élőben szurkoljon a válogatottnak a stadion falain kívül is.
4) Vona Gábor január 8-ai Facebookon bejelentett javaslata előtt másfél órával a CB már eseményt hozott létre ugyanezen felvetésekkel, így ez nem csak a Jobbik ötlete volt. Ebből is látszik, hogy az egyetlen értelmes járható út, ha a szurkolók zárt kapus mérkőzés esetén a stadion köré gyűlnek, és teljes hangerővel biztatják a csapatot. Pláne ilyen helyzetben. Mindenképp üdítőleg hat számunkra, hogy van párt, mely felkarolja a szurkolói érdekeket… mindaddig, míg megmarad a szurkolók és magának az eseménynek a szuverenitása. Az óriáskivetítő bevetése pedig azóta részünkről egy újabb ötlettel bővült: célszerűbb lenne a hangosítást kiépíteni, hogy a játékosok mindenféleképp hallják hangunkat – bármily erősítés pedig csak hasznunkra válhat e téren.
5) Bármi is lesz, mi ott leszünk. Ez a dolgunk.
6) Hisszük azt, hogy ez az összefogás a csapat javára válik majd és teljes mértékben blokkolja az ellenfelet a pályán. Hangorkán a semmiből – nem lesz az a román játékos, mely nyugodtan tud gondolkodni, cselekedni a mérkőzés közben. Egy “láthatatlan hadsereg” mindig félelmetesebb, mint a látható, mert nem tudni, mennyien vannak, és akkor hiába a tapasztalat a nagy létszámú közönség előtt lejátszott mérkőzések számában. Ott látták az “ellenfelet”, itt nem fogják. Csapatunk számára pedig pluszt adhat, olybá tűnhet, mintha az egész magyarság által – határon innen és túl – zúgna a rigmus: Hajrá Magyarok! Egyszerűen felemelő érzést kell nyújtania a játékosoknak, amitől erőre kaphatnak! Más eshetőség nem létezhet! Ezen tényeket figyelembe véve a zárt kapus mérkőzés jobban is elsülhet, mint azt feltételeznénk.
A többi tábor válaszát várjuk a e-mailben vagy facebook oldalunkon üzenet formájában.

HAJRÁ MAGYAROK!


Forrás:ultrasliberi.huNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése