2011. május 11., szerda

Riport

Oldalunkon igyekszünk először az "elsőket"megszólaltatni.
A "csarnok elsői"már nyilatkoztak, most azzal az emberrel beszélgettünk aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Zalaegerszegen is meghonosodjon a futball stadionban a szervezett szurkolás.
Ő az alapítója az Armadának és talán senkinek sem kell bemutatni: " Laho-t"

-Úgy gondolom az oldal olvasóinak nem kell bemutatni Téged és az általad alapított csoportot.Az első kérdésem mégis kicsit magába
foglal egyfajta bemutatkozást is, mond el kérlek milyen hatással volt/van az életedre a szurkolói mozgalomban
való részvétel?
-Elég sokan ismertek meg a szurkolói mivoltom miatt. Sokan kezeltek előítélettel, ami aztán rendszerint megváltozott a személyes találkozások után. Nagyon sok "kollégával" ismerkedtem meg és ezáltal megtanultam tisztelni az ellenfeleinket, így természetesen sok kapcsolat alakult ki más szurkolói csoportokba tartozókkal is. Az aranykor lendülete és vehemenciája már megkopott, de semmit sem sajnálok amit megéltem a lelátói 22 évemben.
-Milyennek látod a szurkolói mozgalmat "akkor és most"?
-Akkor talán nagyobb tömeg bázisból gazdálkodtunk és sok minden egyszerűbb volt. Ha szituációba keveredtünk ritkán lett "ügy" belőle, rendszerint megelégedtek a szétválasztással. Szerintem több dologra jutott idő és erő forrás is. Manapság ezek nehezebben mennek. Valamint, tisztelet a kivételnek a maiaknál, de akkor egy kicsit "sportosabban" éltünk. Vagy inkább többen éltünk így.
-Mi a véleményed az ustawkáról?
- A lehető legkorrektebb megoldás. Nincsenek vétlenek. Ide az megy aki tudja mire számíthat. Ja és ami nagyon fontos, a mi időnkben a hozzáállás és a létszám volt a döntő. Itt az utóbbival nem lehet visszaélni.
-Mit gondolsz az MLSZ új vezetőségéről ,a szurkolói mozgalomhoz való hozzáállásukról?
-Töredelmesen megvallom nem érzem még a jelét annak amit várnánk mi a szurkolói társadalom.
-.Ha tényleg megvalósul az MLSZ által felállítandó szurkolói bizottság,szerinted kellő
erővel tudja ott képviselni magát a mozgalom?
-Én Kovács Attila MLSZ elnöksége idején tagja voltam a szurkolói bizottságnak, szerintem sok jó dolgot sikerült összehozni. Bízom benne, hogy akik most bekerülnek még jobban tudják majd képviselni az érdekeinket.
-.Milyen kapcsolatot ápolsz a feltörekvő generációval(UZ) és milyennek látod őket?
- Jó kapcsolatban vagyok az U.Z.-vel. Nyilván közelebbi kapcsolat ott is a "régebbi" illetve legaktívabb tagokkal van. Szerintem jó az elképzelésük a csoport felépítéséről. A létszám néha kifejezetten rendben van. Fontos dolgokban hasonlóak, mint mi voltunk anno. Ezalatt elsősorban az összetartást értem. Ezt különösen az utóbbi 1 évben érzem egyre jobbnak. Egy apróság, ami zavar. A Vezér szerint a víz alól is hangosabban szurkol mint ők. :-)
-Mi a véleményed csapatunk új igazolásairól?
-Hát elég vegyes. Van akiben látok fantáziát, de van aki a talány kategória. Maradjunk ennyiben.
-Hogyan látod csapatunk jelenét és jövőjét?
- Sajnálom, hogy úgy tűnik idén sikerült elpackázni a nemzetközi kupát. Ezt leszámítva helyezés szempontjából nem zárunk rossz idényt. Remélem sikerül stabilizálni az anyagi helyzetünket és hosszú távon lehet nyugodtan focizni a ZTE mezében. Ez hazánkban egyet jelent a jó eredmény elérésével.
-Végül azt szeretném kérdezni tőled vajon 10 év múlva is rendszeresen találkozunk
majd itt a nyugati kapu mögött?
- Igen, találkozni fogunk. Maximum annyi változással, hogy a gyerekeimmel együtt.
-Köszönöm a válaszaidat.
-Csak a ZTE! :)
-Csak a ZTE! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése